שטיחים מודרניים אין מה לעשות





להיות זהים משני צידי הלהקה הראשית או להיות שונים. הקישוט הנפוץ ביותר לשדה הוא תבנית אובר אובר, הרכב פאנלים או מערכת מדליונים. התבנית הכוללת עשויה להיות חוזרת זהה (ראו תמונה), זו לצד זו או זו מזו באופן מרוחק, אף על פי שהאחרון אמנם נפוץ בטקסטיל, אך נדיר בשטיחים; או שזה עשוי להיות ממוטיבים מגוונים במערכת מאוחדת (למשל, צורות צמח שונות באותו גודל), אך אפילו סוג העיצוב החופשי ביותר כולל כמעט תמיד חזרות מאוזנות דו-צדדית. סוג המוטיב המגוון של העיצוב נמצא לרוב בשטיחי גן, בייצוגים פורמליים של הפארקים או היערות שהיו מאפיין בשטחי הארמון הפרסי.

לעיתים משתמשים במערכות פסים אנכיות או אלכסוניות, אך תפיסה זו טבעית יותר לבדים ארוגים, וכאשר משתמשים בה בטכניקות חופשיות יותר של אריגת שטיחים, היא כנראה חיקוי של טקסטיל.

ערימה קשורה בנויה על הנול על בסיס של חוטים ארוגים, שהחוטים האופקיים מהם נקראים חוטים ואנכי נקראים חוטי עיוות. חוטי ערימה צבעונית, שממנה נוצר התבנית, קשורים היטב סביב שני חוטי עיוות באופן שקצוותם החופשיים מתנשאים מעל התשתית הארוגה ויוצרים ערימה צמודה או כרית עבה של קצוות חוט המכסים צד אחד של אריגת היסוד.

ניתן להשיג את הצפיפות הגבוהה ביותר באמצעות הקשר הפרסי.

אחד המוטיבים המסוגננים העיקריים בשטיחים הפרסיים של המאה ה -16 וה -17 הוא מה שמכונה "ערבסק", מונח דו-משמעי שמרמז בדרך כלל על מערכת גפן גלילה מורכבת. read more בתכנית נוי פרסית נפוצה, שני איברים א-סימטריים חוצים בזווית חדה ויוצרים פריחה לילית, ואז מתארים עקומות בכיוונים מנוגדים, וממשיכים בקלות למערכות גלילה נוספות. צורה מאוד אינדיבידואלית זו החלה בסין בשלהי תקופת ז'ואו (כ -600 לפנה"ס), בעיקר על כמה מראות ברונזה, והיא פותחה להפליא בשושלת האן (206 לפנה"ס – 220 לספירה). הוא הופיע בפרס במאה ה -12 (על כלי חרס וקישוט טיח אדריכלי), אולי הושפע מהצורה הסינית.

מצטיינים בין הצמחים הטבעיים יותר הם ברושים ועצי פרי פורחים, המסמלים חיים נצחיים ותחייה. ערבות ופרחי יסמין בולטים בשטיח אגרטל Shah ʿAbbas ובצבעונים בשטיחי חצר טורקית. לצורות עלים ופרחים קלות רבות לא היה שום זיהוי בוטני ספציפי, אם כי הן נותנות אפקט ריאליסטי. ורדים אדומים או ורודים נטורליסטיים נפוצו בעיצובים אירופיים באמצע המאה ה -16. בהשפעה אירופית הם הופיעו בעיצובים מזרחיים, במיוחד פרסיים, במאה ה -19 המאוחרת.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *